dinsdag 15 maart 2011

De meisjes van mijn overgroot opa


Dit kaartje heb ik een tijdje terug van mijn moeder gekregen. Ik zag het liggen in een doosje en ik vond het zo'n leuk plaatje! Toen vertelde mijn moeder dat haar opa dit naar haar vader had gestuurd. Dus mijn overgroot opa naar mijn opa. Maar als ik naar het kaartje kijk, zou ik niet zo snel een kaartje met een plaatje van 2 lieve meisjes naar mijn zoon sturen! haha
Op de achterkant heeft mijn overgroot opa een boodschap geschreven. Dit is geschreven in het dialect van Sliedrecht ( een dorp in Zuid Holland) Er staat:

"Deze kaart is voor de kleine Ai ( Mijn opa heette Arie) en als wij verhuist zijn dan dan kom je me tog zeker afhaalen aan het spoor want dan ( dit woord weet ik niet zeker. Kan het niet goed lezen) is het tog kort bij. wel dag hoor Ai ik kom weer gou tuis."

Mijn overgroot opa zat dus veel in het buitenland. Ze gingen net verhuizen naar de stationsweg en daarom is het spoor kort bij!Als ik terug reken moet deze kaart ongeveer uit 1920 komen. Ik vind dat altijd erg bijzonder. Te bedenken dat mijn overgroot opa deze kaart heeft geschreven en vast gehouden, en mijn opa. Zo komt de familie geschiedenis toch wel dicht bij.

5 opmerkingen:

 1. Schitterend!!
  Dit is echt een schitterend oud kaartje.Zuinig op zijn.

  Gr Anja;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een onwijs gaaf plaatje en dan van je opa dubbel zo leuk, Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder kaartje zeg!
  Nog een mooie ook.
  Ik zeg, leuk lijstje erom!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi...en wat een lieve kleurtjes...
  Om te koesteren.......
  Fijne dag
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh wat bijzonder zeg! En helemaal leuk dat je lievelingskleur erin terug komt! Liefs Samira

  Neem ook eens een kijkje op mijn blog: www.spraak-water.nl

  BeantwoordenVerwijderen