zaterdag 3 september 2011

De eerste Tina!

Vandaag volop rommelmarkten in de omgeving! Ik heb er 3 gehad en natuurlijk een hoop gekocht! Maar de show ik nog wel in een ander blogje! Want eerst even dit!


Ik heb namelijk een Tina gekocht. Ik zag hem liggen en vond het nogal een leuk plaatje!
Maar ik kom thuis en bekijk het nog eens goed. Op de voorkant staat nr.1- 10 juni 1967. En op de tweede bladzijde staat de volgende zin: ‘Hallo meisjes! Hier is dan het eerste nummer van jullie nieuwe blad!’ En toen dacht ik…dit is toch niet het eerste nummer van de Tina? Ik info gezocht op het  web en wat blijkt!

 
"Tina is een weekend gericht op meisjes en tieners tussen de 7 en 13 jaar. Uitgever is Sanoma Uitgevers. In het tijdschrift staan onderwerpen centraal die betrekking hebben op het dagelijkse leven van de doelgroep.
De eerste editie was op 10 juni 1967. Dit tijdschrift bestond uit alleen maar stripverhalen. Later werden er ook verhalen aangekocht die in andere Engelse stripbladen voor meisjes hadden gestaan, zoals Judy, Bunty, Jinty & Lindy, Debbie en Sally."

"Vanaf 1967 was de slogan ”Het grootste weekblad voor meisjes”. In 1981 werd dat gewijzigd in ”Het grootste stripweekblad voor meisjes”. Het woord "meisjes" werd in de jaren '90 veranderd in "meiden" en "stripweekblad" werd weer net als in het begin "weekblad"." (bron wikipedia)

Echt grappig! En dat voor 50 cent:P

Fijn weekend verder!

15 opmerkingen:

 1. Super gaaf zeg, ik was altijd erg van de Tina vroeger!
  Goeie vondst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IDD heel gaaf. Ik was in die tijd ook geabonneerd op de Tina, heb dus ook dat 1e nummer gehad ... ooit hihi

  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. so fun I love her little bow!
  have a great weekend ladies!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij[mijn zus] en ik vonden de tina vroeger helemaal geweldig.
  Hij werd altijd op woensdag bezorgd en wij renden dan uit school zo snel mogelijk naar huis,wie het eerst de tina te pakken had mocht hem lezen!
  Heeft ook voor heel wat ruzie,s gezorgd kan ik mij nog herinneren.
  Jeugdsentiment!!
  groetjes gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat gaaf zeg, een collectors item! Ik heb er ook nog een paar uit '79, was helemaal verknocht aan dat blad en ik kan ze ook niet wegdoen. maar zo'n eerste nummer is helemaal speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gjiii, wat leuk zeg. 'kWas ook een groot fan maarja ... wie niet :-) Echt grappig dat je het eerste nr. hebt. Wat leuk trouwens dat je, Raag toch? ook wel eens haren opsteekt. Ze weten je wel te vinden op den duur hè. Bij mij komen er ook weer wat bruiloften aan. Ach zolang ik er tijd voor heb vind ik het wel erg leuk.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ja !! wat ontzettend leuk !!...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dit stukje jeugdsentiment! Ik heb er lang geleden ook nog een abonnement op gehad :-).

  Een gezellige nieuwe week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi hoi

  ja dat zijn dus de leuke dingen zo op zo'n rommelmarkt. En het weer zat ook mee.

  gr Thamar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een giller! Ze hadden toen nog niet eens 'het snoepje van de week', remember that? Nostalgie!!
  Mijn afstudeerproject had ook met Tina te maken. Teehee!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk!! De geillustreerde wijze van toen, heerlijk, geniet ervan. Bedankt dat jullie mee doen aan de give away. Fijne avond, Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi..
  Wij hebben met scouting een wedstrijd waarbij wij zo snel mogelijk moeten achterhalen over wie Tina vertelt in Tina's 10 minuten verhalen in de allereerste Tina.
  Het zou te gek zijn als iemand ons hiermee kan helpen..Voor 10 uur vandaag
  Groetjes
  Petra
  mijn mailadres: petrahijne@gmail.com/0647080872

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bij toeval kwam ik hier terecht, en las het verhaal over de Tina. Het exemplaar dat jij hebt gekocht is geen originele Tina, maar een herdruk van het eerste exemplaar. Deze was als extra toegevoegd aan de "gewone" Tina, toen deze zoveel jaar bestond. Het is jammer dat men nergens op het exemplaar heeft vermeld dat het een herdruk is, want deze herdruk wordt nu om de haverklap bijna als "vondst van de eeuw" aangeboden om Marktplaats. Een origineel exemplaar van de eerste Tina is zéér moeilijk te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen