zondag 8 juli 2012

Sunny or rainy Limburg!

Okeej...de vakantie komt steeds dichter bij en wij gaan dit jaar naar Limburg! Dus we blijven in Nederland. Dat betekend dat je of zon hebt of regen....en als ik tot nu toe de weersverwachting heb gezien, gaat er toch wel heel veel regen vallen.



Limburg is vast een plek waar je veel dingen kan bezoeken en doen. En als je leuke tips hebt: Tell us!! Tips over: Leuke musea, kingloops, historische dingen, grotten, resturants enz. We zitten op een camping vlak bij Heerlen!

20 opmerkingen:

  1. Bij kasteel Schaloen (Oud Valkenburg) zit een mooie kasteeltuin (www.kasteeltuinoudvalkenburg.nl). Valkenburg is 's avonds heel gezellig! Zwemmen kun je het beste op de Cauberg in Thermae 2000; mooi uitzicht vanuit 't zwembad! Er zijn in Valkenburg veel winkeltjes met 'foute souvenirs'; veel Maria's enzo... Bij Vijlen heb je prachtige vergezichten over de landerijen! En in Margraten is de 'Netherlands American Cementry'; oorlogsbegraafplaats, erg indrukwekkend. In Maastricht kun je lekker shoppen. Gulpen is meer om 's middags op een terrasje te zitten... Ik denk dat jullie wel een mooie vakantie tegemoet gaan! Limburg = leuk!
    Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super bedankt voor je leuke reactie!!! En ik denk dat wij zeker iets gaan doen met de info! ik ga gelijk zoeken op het net;)

      Dankje wel!

      Groetjes Raag

      Verwijderen
  2. maastricht super leuke winkelstad! ook veel kleine aparte winkeltjes en brocante en antiek shopjes gulpen is inderdaad erg gezellig het geul dal is erg mooi om door te wandelen fietsen thorn is lief leuk klein wit stadje met kinderkopies straatjes erg leuk om door heen te wandelen ook heerlijk rustig in de ochtend tip een hele grote boekhandel in een roomse kerk in maastricht van selexyz dominicanen super groot erg veel boeken erg mooi van binnen! heeft een bepaalde sfeer (rustig sereen)je kunt er ook kopje thee koffie en muffins krijgen ook engelse boeken. de kasteel tuinen in arcen zijn ook erg mooi ook leuk is dagje duitsland de duitse stad aken is ook erg leuk gezellig en mooi ze hebben er ook ijssalons met heerlijk italiaans ijs veel keus en ook leuk goedkoper dan in nl groetjes en een hele fijne vakantie oh vergeet de vlaai niet! leon10

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oeeehhh de vlaaien...natuurlijk! daar hadden we nog niet aangedacht! ook al weer van die leuke tips! En ik denk dat we maastricht zeker onveilig gaan maken;) Duitsland is ook een leuk idee zeg!

      In thorn ben ik vorig jaar geweest, dat was echt een super mooi wit stadje!

      Bedankt voor je tips!!

      Verwijderen
  3. we are having the same either rain or shine....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk eens naar www.franstweedehands.nl
    Deze lekkere winkel zit in Heerlen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar moeten we maar eens een kijkje nemen denk ik zo! Dankjewel!

      Verwijderen
  5. Heerlen... da's wel heel vlakbij! Leuke stad om te shoppen, maar Maastricht is nog groter en gezelliger! Valkenburg is ook leuk met z'n grotten en Thermae 2000 om heerlijk te ontspannen. Heuvelland is een must als je het mij vraagt voor het ultieme vakantiegevoel! En dan denk ik aan Epen, Slenaken, dat soort dorpjes. Kun je heerlijk uiteten. In Vaals heb je het drielandenpunt, ook wel leuk!
    Het Gaia Park (Kerkrade) is al een aantal jaren op rij uitgeroepen tot leukste dierentuin van Europa.
    Nou, have fun, moet gaan lukken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij ben jij lien de ervaringsdeskundige! Dankje voor de tips! Echt heel leuk om te lezen wat andere leuk vinden! En het klinkt ook allemaal zo leuk. We hebben aan twee weken denk ik niet genoeg. Haha.

      Paag

      Verwijderen
  6. Wij zijn pas een dagje naar Limburg geweest: In alle vroegte begonnen met een wandeling vanuit Slenaken (Over stille heuvelachtige landweggetjes en dwars door de weilanden, waar je tussen de koeien doorloopt), daarna naar Kwekerij Bastin (gespecialiseerd in Mediterrane planten: véél bijzondere lavendel en salvia, maar ook andere planten. De kwekerij is prachtig gelegen en alleen een wandeling langs de plantenbedden is al een feest) en daarna een gedeelte van de brocante route gereden: een aanrader! Allerlei leuke winkeltjes op korte afstand van elkaar. Afwisselend in hele kleine dorpjes en grotere steden. Jullie kunnen vast een kijkje nemen op internet:http://www.brocanteroutelimburg.nl/ In de deelnemende winkels kan je een folder met de route meenemen. O, en op zondagochtend is de brocantemarkt in Tongeren een hele leuke bestemming en heel goed aan te rijden vanuit Limburg. Nou, jullie zullen je vast goed vermaken. Weer of geen weer. (Al hoop ik voor jullie op een zonnetje!!) Heel veel plezier!! Groetjes, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die brocante route klinkt echt top! Ik ga gelijk kijken maar ik heb zon gevoel het wel iets voor ons kan zijn. Helaas houden wij niet heel erg van wandelen, maar kleine stukjes met een picknick moet lukken. Dank voor de tip!

      Raag

      Verwijderen
  7. Wat leuk dat jullie naar Limburg gaan. Mijn favoriete provincie in Nederland om op vakantie te gaan. Mijn moeder komt uit Maastricht en een deel van mijn familie woont daar.

    Ik wens jullie heel veel plezier toe & mooi weer!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hej! Wij gaan ook naar Limburg, dus ik lees lekker met je mee! Kan ik de tips ook gebruiken -;) Wie weet komen we elkaar wel tegen..
    En je kunt een superleuke vakantie hebben met iets minder weer, toch? Meestal valt t best mee, als je je maar niet instelt op elke dag strakblauw & zonnig!
    Geniet er in elk gavel heerlijk van!
    Groetjes, Maaike (frisse rommel)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier nog een Limburgse, un echte Mestreechse ;) uit Maastricht sinds een jaar of zes woonachtig in Heerlen. Maastricht is natuurlijk thé place to be, denk aan rommelmarkt in de stationstraat op zaterdag (over algemeen handelaren) heb deze van tiener af aan meegemaakt en heel wat zaterdagen mijn zakgeld verdient. Wijck is zowiezo leuk, veel leuke authentieke winkeltjes. Kringloop zuid is ook leuk (bij Heugem). Kerkhof op de Tongerseweg is ook prachtig! Jezuïetenberg bij Kanne is ook een aanrader vlak bij Kasteel Neercanne.
    Maar ook Heerlen heeft zijn charme, Rd4 heet de kringloop hier en in Kerkrade (Gaiapark ligt er niet ver van). In augustus is het Booch festival en kijk ook eens even naar rommelmarkten in die tijd. En Aken is natuurlijk ook een aanrader!
    Kasteel Hoensbroek ook leuk! In Landgraaf is het Mondo Verde... En Heerlen is trouwens bekend om zijn groen. Dus wens je heel veel fun! Warme creatieve groetjes van Susan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag net bij het blog/op de site van De Nostalgische Nonnevot (woonplaats Sittard), dat 22 juli de St. Rosamarkt te Sibbe is. Sibbe ligt tussen Valkenburg en Margraten (van het Amerikaans Oorlogskerkhof) heb ik net opgezocht op Google maps ;). Ik weet niet wanneer je afreist richting het zuiden maar omdat je het over regenweer hebt...zou dat nu of komende dagen wel eens kunnen zijn, dus wie weet kun je die meepikken :). Warme groetjes uit een regenachtig ZuidLimburg

      Verwijderen
    2. Dank voor de super tips! Heel leuk allemaal.

      Groetjes

      Verwijderen
  10. Een hele fijne vakantie gewenst! En eh, gewoon lekker gaan shoppen in Maastricht... of het nu regent of niet ;-) Een dagje Luik is ook leuk.

    Even mijn stedentripswebsite pimpen (allemaal tips mbt Maastricht):
    http://mooistestedentrips.nl/maastricht/stedentrip-maastricht

    Fijne vakantie hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel veel leuke tips, dus dat wordt een geslaagde vakantie; veel plezier!

    Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat komt wel goed met onze vakantie! Leuk hè al die super leuke ideeën!

      Groetjes

      Verwijderen
  12. Ik zie dat mijn tip ook al in een van de berichtjes hierboven staat! Ik wens je heel veel plezier toe. Het wordt volgende week mooi weer, dus boffen!!!

    Geniet ervan!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen